fbpx

Новини

Mercedes представя подобрения GLS след фейслифт

Mercedes GLS  2023 facelift Mercedes GLS 2023 facelift

Мерцедес обнови своята S-класа чрез фейслифт, който беше представен през април 2023 г. Това включва и обновяване на GLS - луксозен SUV на марката. Обновеният GLS ще бъде достъпен при дилърите в Европа в края на октомври 2023 г. и ще включва освежена визия, нов софтуер и електрифицирано задвижване. В САЩ моделът ще бъде наличен дори още по-рано - през септември.

Външно, новият GLS ще разполага с характерна радиаторна решетка и нови задни светлини. Решетката ще има четири поцинковани ламели в тъмен "Silver Shadow" цвят, вместо две, както преди. AMG и Maybach версиите ще включват вертикални ламели в радиаторната решетка. Задният мотив на светлините ще бъде заменен от три хоризонтални блока, а новите гланцирани 20-цолови джанти ще бъдат допълнение към освежената визия на екстериора.

Интериорно, GLS ще запази своята 7-местна конфигурация и дизайнерска линия. Тапицериите и декоративните елементи ще бъдат обновени, а пианолак с "flowing lines" вече ще бъде наличен и при обикновените версии. MBUX инфотейнмънт системата на Мерцедес ще бъде интегрирана в GLS, като дисплеите ще предлагат три различни стила: класически, спортен и дискретен. Офроуд режимът ще включва и параметри като наклон при изкачване/спускане, страничен наклон, компас и ъгъл на завой.

Мерцедес също така ще предлага нови цветове за GLS, AMG GLS 63 и Maybach GLS в гамата "Manufaktur", включително "алпийско сиво" и "содалитно синьо". Решението за двуцветна каросерия ще продължи да бъде налично за Maybach версията. AMG
След като режимът за шофиране извън пътя е задействан, на централния дисплей на Mercedes GLS се изкарва изглед под автомобила отпред, който помага на водача да разпознае препятствия като дълбоки дупки или камъни и да ги избегне. Всички двигатели на модела са електрифицирани, а бензиновите двигатели вече генерират минимум 381 к.с., а V8 в GLS 580 достига 517 к.с. Дизеловите версии генерират 313 и 367 к.с., а всички двигатели получават допълнително електрически Boost – 20 к.с. за шестцилиндровите и 22 к.с. за осемцилиндровите. Всички GLS-и са серийно със задвижване на четирите колела 4Matic и могат да превозват товари с тегло до 3,5 тона.

Багажникът на GLS предлага обем от 355 до 2400 литра, а тези, които искат да превозват по-тежки товари, могат да закачат ремарке. Базовата цена на модела е вероятно над 200 000 лв. и се очаква да бъде повишена поради по-богатото стандартно оборудване. GLS ще се произвежда в американския завод на марката в Тъскалуза, а доставките за първите клиенти в САЩ ще бъдат изпълнени през септември 2023 г. В Европа първите автомобили ще бъдат при дилърите до края на октомври т.г. Към момента Maybach може да бъде поръчан срещу 318 255 лева, а цените на освежения GLS все още не са разкрити от Mercedes, но се очаква да бъдат повишени.